Sim only of abonnement?

Wanneer kies je nu voor een sim only of juist voor een mobiel abonnement met een toestel? Dat is een vraag die ik vaak krijg. Echt een advies heb ik daar niet in, maar het hangt sterk af van wat je qua toestel acceptabel vindt.

Ik wil de nieuwste smartphone → abonnement
Ben je iemand die graag het nieuwste van het nieuwste heeft, dan moet je flink in de buidel tasten. Deze modellen kosten vaak rond de € 500 a € 600. En dan heb je alleen een toestel. Niet iedereen heeft dit bedrag op de plank liggen en daarom kiezen deze consumenten vaak voor een ‘toestel met abonnement’ deal. Het toestel lijkt dan gratis, maar dat is natuurlijk niet zo. Wel wordt het bedrag van het toestel ‘uitgesmeerd’ over 12 of 24 maanden en betaal je het toestel via je abonnement. Voor een vast bedrag per maand heb je dan een abonnement en een (gratis) toestel. Hou er wel rekening mee dat je echt aan het contract vastzit. Opzeggen is wel mogelijk, maar pas tegen het einde van de looptijd van je abonnement. De abonnementen hebben een looptijd van 1 of 2 jaar.

Ik vind een oudere smartphone prima → sim only
Deze consumenten schaffen vaak een sim only aan. Men heeft al een toestel en is daar nog steeds zeer tevreden mee. Is dit toestel simlock vrij, dan kan je genieten van een zeer scherp geprijsde sim only. Niet alleen goedkoop, maar ook nog eens uiterst flexibel; je kunt vrijwel altijd maandelijks opzeggen. De meeste, kleinere providers hebben een maandelijks opzegbare sim only.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *