Aantal sms’jes stijgt weer

Dat de consument tot op zekere hoogte niet te voorspellen is, blijkt maar weer. Uit onderzoek gepubliceerd in de Telecommonitor blijft dat het aantal verstuurde sms’jes na jaren weer gestegen is. En dat vind ik opmerkelijk nieuws. Door het gebruik van gratis messenger is het sms-en vrijwel uitgestorven. Nederlanders hebben in het 2e kwartaal van 2014 meer sms’jes verstuurd dan in de drie maanden ervoor. De daling is dus tot stilstand gekomen. Ruim 1 miljard berichten per kwartaal markeren deze bodem.

Sms’jes en belminuten
De hoeveelheid sms’jes nam vanaf 2010 telkens stevig af. En deze trend leek zich mede door gratis berichten apps voort te zetten. Het tweede kwartaal van dit jaar liet dus een stijging zien in het verbruik. En dat geldt ook voor belminuten. In deze periode was er een groei te zien van 300 miljoen minuten.

De grootste groei
De grootste groei is nog altijd te zien in het mobiele internetverbruik of wel dataverbruik. Het verbruik van mobiel internet groeide in het 2e kwartaal van 2014 stevig met bijna 25% ten opzichte van het 1e kwartaal!

Bekijk het hele rapport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *