Nummerbehoud altijd mogelijk?

Nummerbehoud altijd mogelijk?
We krijgen via onze website regelmatig de vraag of nummerbehoud mogelijk is en hoe dat dan verloopt. En of het gratis is. Daarom hebben we deze informatiepagina opgesteld. Voor jou, om het overstappen makkelijker te maken.

Nummerbehoud: wat is dat?
Nummerbehoud wil zeggen dat je overstapt naar een andere provider met je huidige mobiele telefoonnummer. Niemand zit op een nieuw mobiel nummer te wachten en daarom is dit een wens van veel consumenten. Providers spelen daar natuurlijk op in.

Altijd mogelijk?
Alle providers die bij ons op de website staan vermeld bieden nummerbehoud aan en wel gratis. Het is slechts een administratieve handeling die men moet verrichten. Hou wel in de gaten dat bijna alle providers deze dienst alleen aanbieden tijdens het bestelproces (en dus niet achter, als je je abonnement al hebt afgesloten).

Wat gebeurt er?
Je nieuwe provider neemt contact op met je huidige of oude provider en zorgt voor de overdracht van je telefoonnummer.

Wat moet je doen?

  • Je moet zelf altijd aangeven dat je je nummer wilt behouden. Dit gebeurt nooit automatisch.
  • Je kunt dit altijd bij je nieuwe providers aanvragen tijdens het bestelproces. Achteraf is niet bij iedereen mogelijk!
  • De meeste providers verzoeken je om de volgende gegevens: je huidige provider en je simkaartnummer (die tref je aan op de achterkant van je huidige simkaart).

    That’s it! Laat je mobiele telefoonnummer een overstap dus niet in de weg staan!

2 gedachten over “Nummerbehoud altijd mogelijk?

    1. Beste Jelmer, ik lees toch bij de meeste providers dat dit wel mogelijk is: nummerbehoud naar prepaid. Ben jij iets anders tegengekomen? Grt Martijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *