Voordelen

Eén groot voordeel van onbeperkt bellen, sms’en en internetten is dat je niet meer buiten de bundel komt. Een bundel is een hoeveel van deze drie binnen je abonnement met een geldigheid van een maand. Bijvoorbeeld 300 belminuten per maand (inhoud van je belbundel). We nemen hier belminuten als voorbeeld, maar hetzelfde geldt voor internet MB’s en sms’jes.

Buiten de bundel
Ga je in een maand over de 300 belminuten heen, dan betaal je een (flink) hoger tarief per minuut. Dit zijn de kosten die je telefoonrekening aanzienlijk kunnen verhogen. Vaak is het schrikken zelfs, want het buiten de bundel tarief is echt soms 0,30 cent per minuut hoger! Het spreekt voor zich dat onbeperkt bellen geen buiten de bundel tarieven kent.

Verrekening methode
Ook met de verrekening methode per minuut of per seconde heb je niets meer te maken. Het is vooral dit onderdeel dat per provider, grote verschillen laat zien bij de werkelijke, maandelijkse rekening die je ontvangt. Dat is toch altijd weer tegenvallen, de eerste maand.

De werkelijke rekening is vaak schrikken
Je werkelijke rekening bij een ‘normaal’ abonnement bestaat dus uit a) je vaste abonnementsbedrag en eventuele b) buiten de bundel verbruikte eenheden (tegen een flink hoger tarief). De combinatie hiervan wordt weer bepaald door de c) verrekening methode (wordt er per seconde of minuut afgerekend?). Anders gezegd: je bent sneller door je belminuten heen als je provider een ongunstige verrekening methode hanteert, waardoor je sneller buiten je bundel gaat.

Vast bedrag per maand; that’s it!
Je hebt bij een onbeperkt mobiel abonnement niets meer te maken met verrekening technieken en buiten de bundel tarieven. Je betaalt dus maandelijks echt alleen het vaste bedrag van je abonnement. Extra kosten bestaan niet. En internet, bellen en sms zijn echt onbeperkt.

Lees hier waarom onbeperkt internet zo interessant is!

5 gedachten over “Voordelen

 1. Hallo ik vraag me af of er ook een onbeperkt bellen abonnement is voor het buitenland ik ben geregeld in Duitsland /België / Nederland

 2. Ik wil weten of ik beter Choozze of Robin Mobile kan kiezen.
  Ik zoek een sim-only abbonnement met onbeperkt internet voor mijn Iphone. Ook in het buitenland.
  Welke van de twee is het voordeligst en/of het meest uitgebreid qua snelheid GB etc.

  1. Dag Maja, Beide zijn goed, maar alleen Choozze biedt onbeperkt internet in het buitenland. Lees dan wel goed op hun website wat er onder ‘buitenland’ wordt verstaan. Ik denk namelijk niet dat dit ook geldt voor bijvoorbeeld China ;-). Vereder heb ik geen slechte verhalen gehoord over Choozze in combinatie met een iPhone. Choozze lijkt goedkoper, zo op het oog. Wat je nog even zou kunnen onderzoeken is de snelheid van het internet. Grt Martijn

   1. Chooze rommelt met onbeperkt definitie en fair use policy, maar biedt wel snellere standaard dataverbinding van theoretisch 14.4 Mbps tegen 0,7 Mbps bij Robin Mobile en EU zonder roamingkosten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *