Heb jij al met whatsapp gebeld? Ik nog niet.

Mijn buurman kreeg van de week een vreemd telefoontje op zijn iPhone. Het bleek zijn eerste whatsapp beller te zijn. Verstandig, want het kost je niets. Geen belkosten per minuut en gewoon over de mobiele internetverbinding. Hoppa.

Ik heb het icoontje ontdekt
Ik ben benieuwd of het de nieuwste trend gaat worden. Ik zag vanochtend inderdaad het telefoonicoontje naast de afbeelding/ foto van mijn whatsapp connectie. Ik merk wel dat ik er even aan moet wennen.

Niet direct bellen, maar eerst whatsapp checken
Het moet dan nu gebruik worden als ik ga bellen dat ik a) niet direct via mijn telefoonboek bel en b) eerst whatsapp raadpleeg om te bekijken of degene die ik wil gaan bellen, ook een whatsapp contact is. Dit geldt lang niet voor iedereen die ik moet of wil bellen. Of dit in mijn systeem komt, ik weet het niet.

Natuurlijk, ook alleen maar mobiel
Tja, dat is natuurlijk iets dat ik me later bedacht; gratis bellen naar vaste nummers gaat niet op. Ik kan dus alleen mobiele nummers bellen. Zakelijk gezien dus maar voor de helft interessant.

Ik ben geen puber meer
Ik kan me voorstellen dat je als puber deze omschakeling snel maakt. Of al hebt gemaakt door een andere app die hetzelfde biedt. In ieder geval leeft deze doelgroep op whatsapp en staan veelal alle fysieke contacten, ook in de whatsapp lijst.

In ieder geval altijd leuk dat er weer een nieuwe ontwikkeling is!

2 gedachten over “Heb jij al met whatsapp gebeld? Ik nog niet.

 1. Beste,
  Ik heb iphone 3GS. Dus ik kan gratis met wifi bellen. Dat heb ik ook naar het buitenland gedaan.
  Maar ik moet nu 21 euro betalen voor belkosten. Gelukkig heb ik vroeg ontdekt.
  Als het niet gratis is waarom zetten ze dan bel knop bij whatsapp?
  Ik dacht immers dat ik gratis belde.
  Wie is nu verantwoordelijk voor mijn kosten. Ik denk dat meerdere mensen hier de dupe van zullen worden, vooral als ze naar dure buitenlandse nummers bellen.
  Hoe kan dit. Het is toch gratis?

  1. Ik denk dat de 21 euro toch ergens anders vandaan komt. Whatsapp laat je namelijk alleen bellen met 06 nummers. En niet met andere nummers zoals het buitenland. Whatsapp is gratis bellen, maar het kost je natuurlijk wel enkele MB’s uit je internetbundel. En het gebruik van je internetbundel is bij sommige providers in het buitenland best prijzig. Heb je je provider al gevraagd om een specificatie? Grt Martijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *