Hi stopt ermee. Bye Hi!

Hi stopt er mee vanaf 1 mei 2015. Als Hi klant hoef je verder niets te doen en ga je gewoon over naar KPN. KPN geeft een heldere reden; de wensen van Hi en KPN klanten zijn steeds meer naar elkaar toegegroeid. Men stelt, helemaal sinds de komst van 4G. Maar dat is niet helemaal de reden.

Doelgroepen
Hi heeft zich vanaf het begin gericht op de jongere beller net als MTV mobile destijds. Jong, hip en gericht op zaken die op dat moment interessant waren. Zoals speciale content, sms (ook destijds) en Whatsapp.

Dat de wensen van jongeren en (iets) ouderen tegenwoordig dezelfde zijn, dat klopt. De vraag ligt voor beide ‘doelgroepen’ op veel internet en het liefst ook nog eens snel. Neem daarbij onbeperkt bellen en je hebt beide doelgroepen gevangen.

Bestaat ‘de doelgroep’ wel?
Is de oudere, mobiele gebruiker dan hipper geworden? Dat kan natuurlijk heel goed. Feit is dat de dertiger net zo graag onderweg muziek luistert of een videoclip bekijkt als de puber. Of laat de puber zich tegenwoordig minder snel binden door extra’s als speciale, doelgroepgericht content? En zoekt die (ook) gewoon een goed en goedkoop abonnement, waarmee je zoveel mogelijk (onbeperkt) kan? Ik denk het laatste en dan doet leeftijd er natuurlijk niets meer toe.

Martijn Betgem, mobiel abonnement expert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *