Sim only nieuws: Youfone start toestelwebshop

Sim only is mateloos populair en providers als Simpel en Youfone gaan dan ook als een dolle. Het ‘nadeel’ van een sim only is eigenlijk alleen dat je een los toestel moet kopen en het aanschaffen van een dergelijk toestel is vaak een grote besteding (in één keer). Maar goed, je haalt natuurlijk weer veel voordeel uit je goedkopen sim only abonnement.

Youfone start per 23 september 2015 met het aanbieden van een select aantal losse toestellen. Men speelt hiermee in op een behoefte van de klant zoals uit onderzoek blijkt. Providers als Simyo en BEN gingen reeds voor.

Het is jammer dat men niet het werkelijke probleem aanpakt; het stevige, eenmalige aanschaf bedrag. Weliswaar zijn er toestellen in verschillende prijsklassen, maar gespreide betaling is vooralsnog niet mogelijk. Bij provider BEN is dat wel mogelijk. Ik denk persoonlijk dat je hiermee een extra doelgroep aan kan trekken, namelijk die consument die graag een top end toestel wenst, maar dit niet in één keer kan betalen. Deze groep schaft vaak een abonnement aan met een ‘gratis’ toestel. Een toestel dat uiteraard niet echt gratis is, maar die je per maand afbetaalt.

Uiteraard zijn alle toestellen sim lock vrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *