Sim only zeer populair

Ik heb het al eerder voorspeld; sim only gaat het toestel met abonnement overwinnen en dat blijkt nu uit onderzoek van GfK (onderzoeksbureau). Want dit onderzoek toont aan dat er voor het eerst meer simlock vrije toestellen zijn verkocht dan toestellen met een abonnement.

2014
In december 2014 bestond 56% van de Nederlandse markt uit simlock vrije toestellen; dus een toestel zonder abonnement en dus zonder simkaart. Maar wel toestellen die gereed zijn om van verschillende providers, verschillende simkaarten te accepteren.

Het is duidelijk dat de populariteit van een toestel met abonnement afneemt. Of dit nu komt door de economische situatie (men neemt ook genoegen met een ouder model smartphone) of juist door de flexibiliteit die sim only je biedt qua provider en samenstellen, of dat het consumenten betreft die van prepaid naar sim only overstappen, is niet duidelijk.

Wel blijkt uit het onderzoek dat de winst ten koste gaat van prepaid. Ook blijkt duidelijk dat de minder geavanceerde smartphones minder in trek zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *