Whatsapp winnaar nieuwjaarswensen!

De jaarwisseling zorgde vroeger voor een stortvloed aan sms’jes. Iedereen kan zich herinneren dat er op een goed moment geen doorkomen meer aan was; het netwerk lag plat. Tegenwoordig verloopt dit beter. Men gebruikt het mobiele netwerk om elkaar te feliciteren en daarbij wordt Whatsapp heeft meest ingezet. Aardig om te weten dat KPN tijdens de jaarwisseling bijna drie keer meer data verbruikt dan de jaarwisseling naar 2014.

Sms levert in
Sms is uit. Zo werken er via Vodafone 15 miljoen sms’jes verzonden. Dat lijkt veel maar dit is wel een daling van 30% ten opzicht van vorig jaar. Ook het aantal telefoongesprekken neemt af. Vodafone laat een daling zien van 3,6% ten opzicht van vorig jaar.

Messengers populair
De Messenger apps zijn in. En dat heeft waarschijnlijk niet alleen te maken met het feit dat het dataverbruik laag is (en de kosten). Het bereik is veel groter dan een telefoontje, bijvoorbeeld via een groepsapp. Een felicitatie is zo gedaan. Maar, ook het verzenden van foto’s en afbeeldingen maakt een dergelijk berichtje leuker dan een telefoongesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *