Mobiel abonnement voor kind of puber

Als ouder wil je natuurlijk de kosten van een mobiel abonnement overzichtelijk houden en niet na een maand voor verrassingen komen te staan. Veelal is een simonly abonnement voldoende omdat het kind vaak de oude telefoon van de ouders krijgt. Een goedkope oplossing, want simonly is goedkoper.

Waar moet je op letten bij een abonnement voor het kind?

1. Een bel- en internetplafond
Door deze plafonds kan er nooit buiten de bundel of buiten het abonnement worden gebeld of geïnternet. Zo voorkom je hoge rekeningen. Wat op is, is op.

2. Omvang abonnement
Meestal is voor kinderen 100 of 200 belminuten per maand ruim voldoende. Jongeren bellen niet veel meer, alles communicatie gaat via whatsapp of een andere app. 1 GB internet per maand is prima. De apps (denk aan whatsapp of snapchat) verbruiken niet veel GB’s. Je bent meestal per maand tussen de 12 en 16 euro per maand kwijt.

3. Maandelijks opzegbaar
Kies voor een maandelijks opzegbare simonly. Zo kan je na een halfjaar gemakkelijk overstappen als er een goedkopere aanbieding voorbij komt.

De providers die aan alle drie de punten voldoen zijn: Youfone (werkt met KPN netwerk) en Simpel (werkt met T-Mobile netwerk)

Tips
1. Sluit alle automatische updates van apps en andere software op het toestel uit. Zo voorkom je dat er mobiel internet wordt verbruikt voor updates van bijvoorbeeld apps als snapchat of instagram.
2. Laat je kind zoveel mogelijk gebruik maken van Wifi. Zet Wifi detecteren op het toestel dan ook aan.